Een alternatief voor champagne, met methode traditioneel?
Tip 1: Franse alternatieven voor Champagne
Tip 2: Franciacorta, het Italiaanse alternatief
Tip 3: Cava uit Spanje
Cava, dé mousserende wijn uit Spanje kennen de meeste mensen wel. Ook cava wordt gemaakt door middel van de traditionele methode. Het hart van de cava productie komt uit Penedès, in Catalonië. Cava wordt gemaakt van traditionele, inheemse druivenrassen zoals macabeo, xarel-lo & parelleda. In Spanje is het gemiddeld warmer dan in het Noorden van Frankrijk, met als gevolg dat cava minder zuren bevat en wat fruitiger is dan een glas champagne. Een cava moet verplicht 9 maanden rijpen sur lie. Uit Spanje komt naast cava ook nog de corpinnat. Dit zijn mousserende wijnen die écht uit het hart van Penedès moeten komen waar strengere kwaliteitseisen gelden dan bij cava. Zo rijpt corpinatt minimaal 18 maanden, zijn de druiven altijd biologisch en met de handgeplukt.
meer leren over wijn
Zin om dieper in het glaasje te duiken?
Iedere cursus zit vol met praktische opdrachten én natuurlijk gaan we veel proeven. Bekijk nu een gratis proefles.
Tip 4: Sekt van onze oosterburen
Tip 5: Methode Cap Classique uit Zuid-Afrika
Bubbels zónder de methode traditionelle
Shardé van Wijnhippie
Ik schrijf graag over wijn en ik ben dol op het maken van mooie foto’s. Met Wijn Hippie wil ik de wijnwereld op een creatieve, spontane en hippe manier benaderen. No-nonsense, toegankelijk en voor iedereen, want genieten van wijn willen we toch allemaal?!


