Pinot Grigio AKA Pinot Gris
INHOUD
Ontdek de pinot grigio druif
Spreek je uit als: pie-no-griedjio of pie-no-grie
Pinot grigio smaak & geuren

Limoen

Nectarine

Groene appel

Amandelen
Pinot grigio / pinot gris
Pinot grigio is feitelijk dus gewoon de pinot grigio, het gaat hier het dezelfde druivenras, waarbij de kenmerkende aroma’s vooral te danken zijn aan de herkomst. Pinot grigio (o.a. Italië) staat bekend als een wijn met fruitige aroma’s met uiteenlopende aroma’s. In een koeler klimaat komen de aroma’s van limoen, groene appel en peer naar voren. Uit warmere gebieden ontwikkelt de druif aroma’s van nectarine. De pinot grigio heeft vaak ook aroma’s van kruiden en amandelen. Het zijn vaak erg makkelijke wijnen met een niet al te hoge zuurgraad. Perfect voor de borrel. De pinot gris komt vooral uit de Alsace in Frankrijk en heeft vaak wat rijpere aroma’s en is iets voller en zoeter van smaak. Soms ontwikkelt de pinot gris ook rokerige tonen van rauwe ham(!).
Grauburgunder
Fun fact
Welke regio’s zijn beroemd om de pinot grigio wijnen?
- Frankrijk – Alsace - Pinot gris
- Italië - Friuli, Veneto, Trentino - Pinot grigio
- Duitsland - Baden - Grauburgunder
Wat eet je bij pinot grigio aka pinot gris?

Aziatische keuken

Spicy & kruidig

Sushi

Antipasti
Maar er zijn wel verschillen!
WIL JE meer genieten van wijn?
Bekijk onze online wijncursussen
Maak kennis met de wereld van wijn én leer proeven als een pro. Leer alles over het combineren van wijn bij gerechten en geniet nog meer van wijn. Je krijgt onbeperkt toegang zodat je kunt studeren op jouw eigen tempo. Nieuwsgierig naar onze online wijncursussen?
Emma de Goede
Emma is gastschrijver op Hart voor Wijn.
"Hi, ik ben Emma de Goede en ik ben 21 jaar. Ik ben jong, ondernemend en gek op het gesprek aangaan over wijn en alles wat daarbij komt kijken. Er zit naar mijn mening zoveel meer achter wijn dan de smaken: wit, rood en rosé en weten of je de wijn lekker vindt of niet. De kennis over wijn en het vertellen hierover moet, naar mijn mening, toegankelijker en laagdrempeliger worden gemaakt, zodat iedereen in staat is om heerlijke wijn spijs combinatie op tafel te zetten. Om deze reden deel ik mijn reis tot vinoloog en mijn journey tot het opzetten van mijn eigen merk: Le bon vino. Je kunt mij hiervoor (en meer over mijn leven) vinden op Instagram en op Spotify: The Good Grape Podcast. Spreek ik je daar? "